Slavje klavrnosti

Slavje klavrnosti

Radio Študent, 16. februar 2021 ― Pred dobrim tednom dni smo bili v Ljubljani priča pogrebni povorki za kulturo, do katere so pripeljali že skoraj leto dni ponavljajoči se karnevali represije in vztrajno kljuvanje vlastodržcev po mrhovini domače demokracije. Relativno sočasno nas je domača tviteraška substanca z velikim S blagoslovila še s kadrovsko vizijo naše skupne prihodnosti.
»Tje bomo našli pot!«

»Tje bomo našli pot!«

Radio Študent, 8. februar 2021 ― Vsako leto je na tisti dan, ko se pri nas podeljujejo Prešernove nagrade, v globalnem spominu še neka druga obletnica. Ta obletnica kulturo zadeva nemara še ostreje, natančneje kot že tako ali tako zmeraj zaostreno, obloženo, že kar monotipsko večerno »prešernovanje«.
Rezistenca: Pogumno zahtevajmo spremembe

Rezistenca: Pogumno zahtevajmo spremembe

Radio Študent, 5. februar 2021 ― Stališče in 10 zahtev skupine Rezistenca ob nedavno razkritih in številnih zamolčanih primerih spolnega nadlegovanja, zlorab in nasilja. _______________________________ Ko smo pred dvema letoma praznovali 100. obletnico Univerze v Ljubljani, smo obeležili tudi 100. obletnico molka o spolnem nasilju in nadlegovanju v našem akademskem prostoru.
še novic